Visitekaartje

Halloween-week

24 t/m 30 oktober 2016

Deelnemen aan Halloween-activiteiten? Klik op de Os(s) voor inschrijving!

In de week van maandag 24 tot en met zondag 30 oktober pakt Centrummanagement Oss groots uit met Halloween. Tijdens deze speciale themaweek is er door Bianca Hoegée een uitgebreid programma samengesteld.

Vanaf half oktober krijgen etalages in de binnenstad al een Halloween-uitstraling en horecagelegenheden bieden een speciaal Halloween menu. Aan het begin van de Halloween-week zijn er workshops pompoen versieren en grimeren voor volwassenen in de werkplaats Stadshart Oss.

Voor het uitgebreide programma: klik hier!


Informatie voor ondernemers

1. Voor informatie over dit nieuwe centrumevenement: klik hier!

2. Onderdeel van de Halloween-week vormen de etalages in het centrum. Klik hier voor meer informatie voor deelname.

3. In samenwerking met collega-centrumondernemer De Feestneus aan de Hooghuisstraat zijn speciale pakketten samengesteld om etalages, winkels en horeca aan te kleden. Klik op deze link voor de brochure.

4. Het evenement Halloween-week biedt mooie kansen voor exposure. Voor de mogelijkheden klikt u op deze link. 

U kunt voor informatie ook bellen met Bianca Hoegee - 0630300630


Halloweenparade en Fatboy cinema

Op donderdag 27 oktober is er late night shopping tot 22.00 uur. Vanaf 18.00 uur zullen spoken, heksen, vampiers, zombies en andere vreemde figuren het centrum overnemen. Om 19.00 uur start de Halloweenparade met medewerking van theatergroep Hoessenbosch en dansschool Scream. Iedereen vanaf 8 jaar kan deelnemen. Let op..! De parade kan wel een beetje eng zijn.

Een bijzonder 3-gangendiner met een angstaanjagend sausje staat voor donderdag en vrijdagavond op het programma. Een verteller neemt bezoekers mee van restaurant naar restaurant voor een verschrikkelijk smaakvol diner en verrassende gebeurtenissen.

Na een succesvolle eerste editie opent de Osse liefdadigheidsorganisatie  ‘Mama’s met een missie’ donderdag- en vrijdagavond het Horrorhouse. De entree gaat rechtstreeks naar de stichting.

De FATBOY cinema komt vrijdagavond naar Oss. Bezoekers kunnen die avond genieten van een gruwelijk enge film. Aansluitend staat een horror kroegentocht gepland met medewerking van de Hoessenbosch zombies.

Zaterdagmiddag zal Dansgroep Scream optredens verzorgen en gaat ook de Popronde los. In restaurants en cafés kan iedereen genieten van de bands van diverse pluimage in het Osse centrum.

Even geen pokemon

Tijdens de herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. Er is de hele week een raadselachtige speurtocht en een kleurplatenwedstrijd. Op maandag, dinsdag en woensdagmorgen kunnen de kinderen deelnemen aan SPLASH!.

SPLASH! is een gezamenlijk initiatief van de culturele instellingen Bibliotheek Oss, cultuurpodium Groene Engel, Theater De Lievekamp, Museum Jan Cunen, Muzelinck Centrum voor de Kunsten, Stadsarchief Oss en de Volksuniversiteit Oss.

Woensdagmiddag mogen kinderen een pompoen versieren. Op donderdagmiddag  worden er lampionnen gemaakt en kun je griezelig geschminkt worden. Kinderen vanaf 8 jaar mogen aan het begin van de avond meedoen aan de Halloweenparade. Dresscode= hoe enger hoe beter!

Voor basisschoolkinderen staat het spannende interactieve spel ‘Zombie-Zombie’ op vrijdagochtend op het programma. Hier kun je in plaats van Pokémons, Zombies vangen… maar pas op het groene slijm! Daarna kunnen er pompoenen worden versierd.

Poppentheater Ronzebons speelt zaterdagmiddag de voorstelling Hekselientje voor de kleintjes. Alle kinderen die zaterdag verkleed naar het centrum komen krijgen een gratis suikerspin. Ook deze middag lopen er weer vreemde figuren in het centrum, maar daar hoeft niemand bang voor te zijn.

Trick or Treat

Op de avond van Halloween ontwaken spoken, vampiers en andere griezels. Kinderen gaan verkleed, van deur tot deur, om snoepgoed en allerlei andere lekkernijen te verzamelen. Als ze geen traktatie (Treat) krijgen, zullen ze kattenkwaad (Trick) met iemand uithalen. Het bijzondere aan deze Trick or Treat variant is dat de kinderen niet langs de bewoners maar langs de winkels in het centrum gaan. Tijdens koopzondag kunnen kinderen ’s ochtends ‘trick or treat’ tasjes versieren in de Peperstraat 12. Kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar kunnen zich inschrijven via: bianca@centrummanagementoss.nl

Trick or Treat begint om 12.00 uur en duurt de hele middag.

Alle kinderen die verkleed naar het centrum komen worden gratis geschminkt en dansschool Dimphy verzorgt shows. Aan het einde van de middag is de prijsuitreiking voor ondernemers voor de mooiste etalage, de kleurplatenwedstrijd en de etalagespeurtocht voor kinderen. De prijzen zullen door Osje worden uitgereikt.

Agenda

/panden

/pagina/ter-overname