Visitekaartje

Zandsculpturen Festival Brabant

1 juli t/m 30 september 2017

Sandy Sunday

Zondag 6, 13, 20 en 27 augustus

Elke zondagmiddag in augustus wordt bij het Zandsculpturen Festival Brabant de zomer gevierd! Waan je op vakantie op het unieke, gezellige terras tussen de zandsculpturen. Live muziek en veel leuks te doen voor kinderen maakt deze vakantiedag compleet.

Tijdens de Sandy Sunday worden er verschillende activiteiten geboden voor jong en oud: Zandtekenen, beachvolleybal, ping pong, zandsculpturen maken in de workshop ruimte of gewoon lekker spelen in de zandbak boordevol speelgoed, tijdens de Sandy Sunday's kan het allemaal! Op het terras zal er Live muziek zijn zodat je extra kunt genieten van het heerlijke drankje met je vrienden en familie.

P.s. De zondagen in augustus is het festival van 10:00u - 18:00u geopend. De Sandy Sunday middagen beginnen om 13:00u.


Fakkel Friday

Vrijdag 1, 8, 15, 22 en 29 september

Sluit bij het Zandsculpturen Festival Brabant de zomer af! In september, wanneer het weer eerder donker wordt, worden op veler verzoek de fakkels weer aangestoken. Een unieke kans om heerlijk na te genieten van de laatste zomerse avonden met je vrienden en familie in het centrum van Oss. Live muziek op het terras en verschillende activiteiten voor jong en oud nemen je nog 1x mee op vakantie tijdens dit unieke evenement waarbij het festival omgetoverd wordt in een gezellig, sfeervol en romantisch zandsculpturen festival. 

Let op:

  • Aangezien de Fakkel Friday's weersafhankelijk zijn, zullen wij bij regen de avond niet door laten gaan. Check de Facebook pagina van het festival voor de laatste updates
  • Op de vrijdagen in september zijn wij gewoon dagelijks geopend van 10:00u - 18:00u
  • De Fakkel Friday start om 19:00u en is gratis te bezoeken
  • Wij zullen de fakkels aansteken zodra het donker wordt

Het populaire Zandsculpturen Festival Brabant, dat de afgelopen drie jaren steeds 40.000-50.000  bezoekers naar Oss trok, komt ook dit jaar definitief terug naar deze stad. “En daar zijn we enorm blij mee!” zegt organisator Alec Messchaert.

De organisatie geeft aan dat het een “Zandsculpturen Festival 2.0” betreft, met een aantal verrassende nieuwe elementen. Zo zullen de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculpturen dit jaar op het festivalterrein plaatsvinden, en als klap op de vuurpijl zal het festival de hele zomer GRATIS te bezoeken zijn! Dankzij de overweldigende steun van trouwe partners en sponsoren, en natuurlijk een bijdrage van de gemeente Oss, kan jong en oud een aantal maanden kosteloos genieten van de zandkunstwerken.

Het Zandsculpturen Festival zal dit jaar op 1 juli de deuren openen voor het publiek. Een interessant detail daarbij is dat de deelnemers aan de Nederlandse Kampioenschappen dan nog aan het werk zijn, dus het publiek kan live meekijken hoe de zandsculpturen vervaardigd worden! Zandsculpturen Festival Brabant 2017 zal vervolgens elke dag geopend zijn tot en met 30 september.

Daarnaast zal dit jaar op het festivalterrein een waar “pop-up” horeca met uitgebreid terras te vinden zijn. Heerlijk speciaalbieren proeven van de lokale Bierbrouwerij Oijen, genieten van een smakelijke borrelplank of lekker aanschuiven bij een compleet verzorgde barbecue? Wij denken graag met u mee!