Foute Kersttruiendag!

15 december - 15 december

Oss pakt uit met Foute Kersttruiendag: ‘Op een goede manier voor paal staan’

Het belooft een bonte verzameling te worden op Winterland in Oss volgend weekend. Daar vindt op zaterdag 15 december de eerste Osse editie van Foute Kersttruiendag plaats. Iedereen met een oude trui en een berg kerstspulletjes kan meedoen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

De Foute Kersttruiendag is elders bijna net zo’n traditie als gourmetten met de schoonfamilie of pakjes onder de boom. Het idee is simpel. Je neemt een oude trui, versiert die met zo veel mogelijk kerstspullen en komt vervolgens met een heleboel uitgedoste mensen bij elkaar. 

Ieder voorwerp op iedere kersttrui kan gesponsord worden. Op die manier wordt een mooi bedrag bij elkaar verzameld voor kinderen die niet zo’n fijne kerst hebben. Het geld gaat immers naar Save the Children.

Op initiatief van horecaman Pierre Vink en centrummanager Jack van Lieshout komt er nu dus een heuse Osse editie. Niet op de ‘vaste’ dag 14 december, maar op zaterdag 15 december. Wie mee wil doen kan nu al op eigen houtje een sponsoring starten. Op de dag zelf worden de deelnemers rond 16.00 uur verwacht bij Winterland op de Heuvel. 

Chocomel en glühwein

Daar kunnen ze nog een extra centje verdienen door chocomel of glühwein te verkopen. De organisatie zorgt er voor dat het geld op de goede plek terechtkomt. Iedereen met een gekke kersttrui mag vanaf 18.00 uur gratis het ijs op.

,,Je staat echt op een goede manier voor paal”, zegt Vink. ,,En moet zoveel verklede mensen moet het een bijzonder gezicht worden op Winterland. Zeker omdat die dag ook nog de Santarun is. Het wordt een feestje van, voor en door Oss. Als het aanslaat kunnen we volgend jaar een variant bedanken waarin een deel van de opbrengst naar een lokaal doel gaat. Want ook in Oss zijn er helaas kinderen die geen cadeautje krijgen met kerst.”

Agenda

Complete agenda

/panden