Het Vierde Beeld

29 augustus - 29 augustus

Na het cancelen vorig jaar in verband met noodweer staat Ierland op 29 augustus opnieuw centraal tijdens het culturele evenement 'Het Vierde Beeld' op het plein bij de Grote Kerk in Oss.

 

Het plein wordt ook dit jaar weer omgetoverd in een openluchttheater met 500 stoelen. Dit evenement wordt dit jaar voor de negentiende keer gehouden en is een initiatief van de Osse SP. Doel is om cultuur letterlijk op straat te brengen en iedere jaar heeft Het Vierde Beeld een ander thema. Vorig jaar stond Rotterdam centraal en het jaar daarvoor fotografie.

Dit jaar is het thema Ierland, een land met een bijzondere en rijke cultuur. Veel daarvan is 30 augustus te horen en te zien in Oss. Balletschool Dimphy laat de mensen kennismaken met de typische Ierse dans. De Osse band The C-Jays spelen nummers van bekende Ierse muzikanten als U2, Van Morrison en Rory Gallagher. Theo van Duren spreekt een column uit. Er is aandacht voor de successen van Ierland op het Songfestival en ook komen de sympathieke Ierse voetbalsupporters langs in het programma. Als klap op de vuurpijl komt de groep Scrum naar Oss. Deze zes muzikanten spelen energieke en spontane Ierse folkmuziek. De groep kan terugkijken op een groot aantal geslaagde concerten tijdens allerlei festivals in binnen en buitenland. Ook in het Osse theater De Lievekamp hebben zij de afgelopen seizoenen vele succesvolle optredens verzorgd. Het programma start op woensdag 29 augustus om 20.30 uur.

Toegang is gratis maar bezoekers kunnen in de pauze een bijdrage leveren.

Agenda

Complete agenda

/panden