Popronde Oss 2017

18 november - 18 november

Gratis muziekfestival Popronde Oss gaat nieuwe samenwerkingen aan
Optredens van 30 artiesten op 16 locaties in de Osse binnenstad

Zaterdag 18 november barst de Osse binnenstand weer van live-muziek tijdens het grootste reizende festival van Nederland: de Popronde. Ruim 30 veelbelovende artiesten, van singer-songwriters tot hiphop, dance en popbands spelen op uiteenlopende locaties in de stad. In lunchzaakjes, musea, poppodia en kroegen: overal klinkt muziek. Artiesten zoals Dotan, Rondé, HEAVN, De Staat en Kensington waren tijdens de Popronde al te zien voordat ze hun doorbraak maakten. Het festival duurt van 13.30-02.00 uur en is gratis toegankelijk.

Het Popronde programma
Overdag is er al flink wat te zien en te horen: soulzangeres Amber Gomaa (bekend van Jett Rebel) opent in koffiezaak De Meester. In gitaarwinkel The Guitar Factory zijn optredens van Okke Punt (De Beste Singer-Songwriter) en Writist met zijn loop-effecten. Museum Jan Cunen is dit jaar 3VOOR12-podium en presenteert ‘powervrouwen’ Blue Marble (indiepop) en DOOXS (zwoele electronica). In ‘t Hofje en Da Tommaso spelen singer-songwriters en eind van de middag kan er al lekker gerockt worden bij ’t Libre en café Lollipop.

Het avondprogramma start om 19.30 uur met optredens van o.a. March, Dawn Brothers, The Howlin’, Jermain Bridgewater, BEAUX, Korfbal, The Curious Incident, Assorted Travellers en meer. Nieuwe locaties zijn Ons Caffeeke waar o.a. de jonge rockband PEER speelt, die eerder met BLØF op tournee mocht. Da Silva heeft de spannende bands Jagd en Grim Tim geboekt. Op De Heuvel wordt het zelfs extra feest, want ook La Colline heeft live-muziek dit jaar: Jan Terlouw Junior & The Nightclub vertellen spannende jazzstories. Verder doen Café De Bommel, H32, DNW, Da Silva, Rebel, Groene Engel, De Machinist en ’t Libre mee met in totaal zo’n 30 optredens!

Rock Your Business
Al vanaf de eerste editie blijkt Oss een heuse muziekstad: nieuwe Nederlandse artiesten worden enthousiast ontvangen door het publiek dat gezellig de stad doorkruist. Oss barst zelf ook van de goede muzikanten, want nadat vorig jaar Robin Borneman en Rosemary & Garlic al geselecteerd waren, zijn nu Mexican Surf, The Ultraverse en FOES Nederland onveilig aan het maken tijdens de Popronde. De landelijke organisatie GRAP heeft mede Oss daarom verkozen tot een van de drie steden om Rock Your Business te organiseren: een dag waarbij muzikanten tips & tricks kunnen inwinnen bij professionals. De halve muziekbizz van Nederland zal deze dag dus in Oss aanwezig zijn. Rock Your Business vindt plaats van 12.00-18.00 uur in de Groene Engel.

Het volledige programma va de Popronde Oss is te vinden op popronde.nl. Houd voor meer informatie en de laatste nieuwtjes facebook en twitter in de gaten. Enthousiastelingen die het leuk vinden om als vrijwilliger mee te helpen in de organisatie kunnen zich aanmelden via oss@popronde.nl

Agenda

Complete agenda

/panden