Techniekmiddag

27 september - 27 september

Welke technieken werden er vroeger gebruikt en wat zijn de technologieën van nu en de toekomst? Op woensdag 27 september wordt er van 13.00 tot 17.00 uur in de Osse stad de techniekmiddag 'Techniek in Oss door de tijd' georganiseerd waarin belangstellenden kunnen kijken naar een divers aanbod. Achterliggende gedachte is dat mensen op deze manier met elkaar verbonden worden. "We willen dat mensen elkaar ontmoeten en dan is het Osse centrum daar een perfecte plek voor", aldus Yvonne van Weert namens ROC de Leijgraaf.

De techniekmiddag is een initiatief van ROC de Leijgraaf, ONS welzijn, Rabobank Oss Bernheze, Interzorg, Van Griensven Bouwbedrijf, Bouwbedrijf Berghege, Social Media Oss en Centrummanagement Oss. Vanuit de driehoek 'onderwijs, overheid en ondernemers' (3O's) willen de betrokken partijen mensen verbinden. Er zijn daarvoor meerdere activiteiten bedacht, waarvan de techniekmiddag er één is. "We vinden het belangrijk dat techniek onder de aandacht wordt gebracht van veel mensen, want techniek komt in vrijwel alle beroepen voor; van de horeca tot de zorg. Het gaat ook een steeds belangrijkere rol spelen, want de wereld verandert snel", weet Van Weert. "Er is ook onder andere een activiteit waarbij leerlingen van de opleiding Onderwijsassistent geschiedenisles gaan geven aan leerlingen van het voortgezet onderwijs. Verbinden loopt als een rode draad door de activiteiten heen. We willen dat mensen elkaar ontmoeten en dat ze meedoen. Dat doen we in de binnenstad, want we willen voor meer reuring zorgen."

Ondernemers
Tijdens de techniekmiddag openen diverse centrumondernemers de deuren van hun bedrijf. Ze laten zien hoe ze in hun bedrijf techniek toepassen. Er zijn ook bouwbedrijven die meer informatie geven over techniek. De oude ambachtsschool in de Monsterstraat gaat ook open. Het pand wordt gerestaureerd en mensen kunnen zien wat er gebeurt en welke werkzaamheden er worden uitgevoerd. Van het bouwen van een klavecimbel, het repareren van gitaren, het restaureren van oude meubelen tot het maken van zandsculpturen. Dit alles is techniek en komt aan bod tijdens deze middag.

Virtual reality
Leerlingen van ROC de Leijgraaf geven een workshop over virtual reality in hun bouwopleiding. Ze hebben een laser gesneden maquette van een kerk gemaakt en met virtual reality kun je de binnenkant bekijken. "Er komt een virtual reality plein waar mensen kennis kunnen maken met onder andere een HoloLens en een 3D-printer. Ook is er een programmeerplein, waar je zelf aan de slag kunt. Ook onze nieuwe foodtruck ontbreekt niet. De truck wordt ingezet bij verschillende (voor)opleidingen, festivals en andere activiteiten." Er wordt 27 september een route samengesteld die de activiteiten met elkaar gaat verbinden.

Vervolg
Van Weert hoopt dat veel mensen op 27 september een bezoekje komen brengen. "Want iedereen is welkom. Maar eigenlijk is het nu al een succes, omdat we er met zoveel partijen in zijn geslaagd om een activiteit neer te zetten. Er staat een heel mooi programma. De positieve reacties stromen binnen. Iedereen is deze dag welkom. Als deze dag succesvol verloopt, willen we het in de toekomst zeker vaker gaan organiseren. Wellicht kunnen we dan aansluiten bij de Week van de Techniek Oss."

Informatie
Meer info op de website https://business.facebook.com/doordetijd

Agenda

Complete agenda

/panden