Plan Wal Kwartier

De zaak is beklonken. Van Wanrooij Projectontwikkeling gaat het Wal Kwartier in het centrum van Oss realiseren.

Directeur Clemie van Wanrooij tekende donderdag de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente, in de persoon van wethouder Joop van Orsouw. ,,Het heeft nog heel wat ritjes op en neer naar Amsterdam gekost", verklaarde Van Wanrooij na afloop. In de hoofdstad werd samen met DOK Architecten naarstig gezocht naar mogelijkheden om aan de esthetische wensen van de Osse politiek te voldoen en tegelijk tot een betaalbaar plan te komen. 

Het resultaat is dat de beeldbepalende woontoren in het hart van het complex straks minder plomp oogt dan in de eerste tekeningen tot uiting kwam. In totaal herbergt het Wal Kwartier straks 124 appartementen in de vrije huur- en koopsector. Dat zijn er 19 meer dan aanvankelijk ingetekend. Het aantal ondergrondse parkeerplaatsen is opgekrikt naar 143. De parkeergarage is bestemd voor bewoners van het Walkwartier, niet voor winkelend publiek en bezoekers van het UIThuis. 

Met verschillende partijen zijn gesprekken gevoerd over de huisvesting binnen deze multifunctionele UIThuis accommodatie. Met een aantal van deze partijen is nu een overeenkomst getekend waarin deze partijen aangeven de intentie te hebben om zich in het UIThuis te vestigen, samen inhoud te geven aan een organisatievorm en de organisatie verder uit te werken. Deze partijen zijn Stichting Noord Oost Brabantse Bibliotheken, Stichting Platform Global Goals Oss en Stichting Centrummanagement Oss.

Nieuwe tekeningen van het centrumplan zijn nog niet voorhanden. Die volgen medio mei. ,,Het is allemaal met stoom en kokend water tot stand gebracht", aldus Clemie van Wanrooij. Met name de bestuurswisseling in Oss en de opvattingen die het nieuwe college van B en W heeft over uitstraling van het Wal Kwartier hebben veel kruim gekost, weet de projectontwikkelaar. Als de gemeenteraad van Oss in juni instemt met de nu gesloten overeenkomst, worden de plannen verder uitgewerkt en start begin volgend jaar de verkoop van woningen in het Wal Kwartier. De oplevering van het totale project staat gepland voor 2023. 

Updates

Toelichting Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2019

In deze toelichting op de factsheet "Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2019" presenteert de provincie de actuele stand van het winkelaanbod, de winkelleegstand en de winkelplannen in Noord- Brabant.  Klik op de afbeelding voo...

Meer informatieToelichting Feiten en cijfers Brabantse detailhandel 2019

Summer in the city!

De wens om meer consumenten de stad in te krijgen is op dit moment groter dan ooit. Met een aantal centrumondernemers is uitvoerig gesproken over het organiseren van een zomeractiviteit en we zijn hierbij uitgekomen op het organiseren van de themawek...

Meer informatieSummer in the city!

CMO jaarverslag 2018

De activiteiten van het centrummanagement Oss voor 2018 zijn samengevat in het Jaarverslag 2018. Ga door naar 'meer informatie' en KLIK OP DEZE LINK . Veel leesplezier!     

Meer informatieCMO jaarverslag 2018

Behoeften- en wensenonderzoek evenementen!

Het CMO heeft door studente Kyona van Orsouw van Breda University of Applied Sciences onderzoek  laten doen naar de behoeften en wensen van de inwoners van gemeente Oss met betrekking tot evenementen in het centrum van Oss.   Klik o...

Meer informatieBehoeften- en wensenonderzoek evenementen!

Agenda

Complete agenda

/panden

/vacatures