Walkwartier

ALGEMEEN

Mis niets van de ontwikkelingen van het Walkwartier in hartje Oss! Volg de bouw en straks de oplevering. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen waaronder ook relevante informatie voor centrumondernemers! Informatie vind je op de speciale website www.walkwartier.nl. Daar kun jij je ook inschrijven voor de nieuwsbrieven.


ONDERNEMERS

Voor centrumondernemers is er een uitgebreide hinderkalender beschikbaar over de werkzaamheden rondom de bouw en aanpassingen in de openbare ruimte.

Voor een directe link hinderkalender: klik hier!

Afgesproken is met de gemeente Oss en centrumondernemers rondom het Walkwartier om tweewekelijks op maandagochtend met elkaar in gesprek te gaan over ontwikkelingen en planningen van werkzaamheden. Locatie: CMO Goudmijnhof 26a. Tijdstip: 11.00 uur. Het eerste overleg was op 13 november 2023. Heb je belangstelling om periodiek aan te sluiten of om de korte verslagen te ontvangen dan kun je contact opnemen met centrummanager Jack van Lieshout.


VERHUUR

Voor de verhuur van de commerciele ruimten voor retail en horeca in het Walkwartier zijn twee informatiebrochures opsteld. Klik op de onderstaande links voor de inhoud van deze brochures.

Link: Infobrochure Walkwartier algemeen

Link: Infobrochure Horeca Walkwartier 


WARENHUIS

WAT?

Het Warenhuis is een multifunctioneel gebouw, waar een veelzijdig cultureel en educatief aanbod te vinden is. Voor alle inwoners van de gemeente Oss, van elke generatie en ongeacht achtergrond. Op deze plek verruimt iemand zijn blikveld. Hier ontwikkelt iemand zich. Hier krijgen talent, kennis en belangstelling alle vrijheid, waarbij het een kwestie van halen én brengen is.

Ontwerp van Aat Vos

De inrichting is open, verbindend en uitnodigend, waardoor het Warenhuis een stadse huiskamer wordt. De handtekening onder het ontwerp is van Aat Vos. Deze vooraanstaande architect maakt van publieke ruimtes zo’n third place, waar ontmoeten, leren, werken en consumeren hand in hand gaan. Vos is daar een meester in.

Als een bezoeker voet zet in het Warenhuis, voelt diegene zich meteen op het gemak. Niets moet, alles mag. Iemand mag een verhaal delen. En iemand kan nieuwe mensen leren kennen. Hierdoor ontstaat een inspirerende plek met onverwachte verbindingen en verrassende inzichten.

Van lezingen tot voorstellingen

Warenhuis-bewoners organiseren straks lezingen, exposities, debatten en voorstellingen: tal van activiteiten die de diepte ingaan. Ook gaat het aanbod terug in de tijd, want de rijke historie van de stad verdient een podium als dit. En daarnaast is er plaats voor innovatieve initiatieven gericht op onze toekomst. Daarbij komen actuele thema’s als virtual reality, gaming en het klimaat aan bod. Overigens is dit slechts een flard van wat er te zien en te halen is. Weet: in het Warenhuis is áltijd wat te beleven.

WAAR?

Het Warenhuis vormt het hart van de gebouwen van plan Walkwartier. Met twee entrees, die de Houtstraat en de Walstraat met elkaar verbinden, zoals de voormalige V&D dat ook deed.

Rondom het Warenhuis is volop ruimte voor wonen, retail en horeca. Er worden 131 appartementen, koop en huur, gebouwd waarvan een deel in de 48 meter hoge woontoren. Verder is 2.200 vierkante meter gereserveerd voor winkels en 450 vierkante meter voor andere commerciële doeleinden. Op de hoek van de Molenstraat en Carmelietenstraat komt een horecazaak van 385 vierkante meter, mét een terras op het zonnige zuiden en een verbinding met het Warenhuis.

Ook parkeerterrein De Wal is onderdeel van de herontwikkeling. Dit wordt een groen, gezellig stadsplein. Speciaal voor de bewoners van de woontoren komt er een parkeergarage onder het complex. Het sportveld van het TBL wordt omgetoverd tot een stadssportpark. Kortom, Walkwartier en het Warenhuis maken de binnenstad rijker, compacter en meer divers!