Walkwartier

Mis niets van de ontwikkelingen van het Walkwartier in hartje Oss! Volg de sloop en bouw, blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen waaronder ook relevante informatie voor centrumondernemers! Informatie vind je op de speciale website. Daar kun jij je ook inschrijven voor de nieuwsbrieven.


Begin 2023 zijn er voor de verhuur van de commerciele ruimten - retail en horeca - in het Walkwartier twee informatiebrochures opsteld. Klik op de onderstaande links voor de inhoud van deze brochures.

Link: Infobrochure Walkwartier algemeen

Link: Infobrochure Horeca Walkwartier


Archief

4 februari 2021

Op 4 februari is door de gemeente Oss een start gemaakt om met een afvaardiging van centrumondernemers uit de directe omgeving van het project en het CMO aan de hand van een conceptpresentatie van het expertbureau "Bouwlogistiek Organisatieburo' de logistieke uitdagingen te gaan bespreken en verder uit te werken.

De conceptpresentatie kun je openen door op de onderstaande afbeelding te klikken.


Archief

Woontoren plan Wal Kwartier

Op donderdag 6 juni 2019 hebben de politieke partijen uit de gemeenteraad van Oss een inspiratiesessie gehouden over het ontwerp van de woontoren in plan Wal Kwartier. Dat heeft de volgende opdracht opgeleverd:

  • Werk de schets van de woontoren van november 2018 verder uit. Verwerk daarin de woonkwaliteit en de plint van het ontwerp van mei 2019.

  • Architect ontwerpt een geheel nieuwe versie van de woontoren

 

Twee ontwerpen Woontoren

Op 9 oktober 2019 zijn de twee ontwerpscenario’s voor de woontoren gepresenteerd. In de middag in een informele bijeenkomst met de gemeenteraad en in de avond in een openbare informatiebijeenkomst van het project Wal Kwartier. Beide ontwerpscenario’s worden besproken in een extra opiniecommissie op 14 november a.s.. De inbreng tijdens de opiniecommissie wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling. Het raadsvoorstel over de Samenwerkingsovereenkomst met Van Wanrooij en gemeente, inclusief de financiële verantwoording van het project, ligt op 30 januari 2020 ter besluitvorming voor. Bij positieve besluitvorming op 30 januari 2020 starten we met de voorbereidingen van de realisatie van het Wal Kwartier. 

 

UIThuis

In het hart van de gebouwen van het plan Wal Kwartier komt het UIThuis. Het UIThuis wordt dé ontmoetingsplek van Oss, waar je niets hoeft, maar waar altijd wat te beleven is. Bewoners van het eerste uur worden bibliotheek, Global Goals en stadsarchief. Maar het UIThuis wordt een plek van alle Ossenaren. Samen met de inwoners van Oss, culturele instellingen, verenigingen en bedrijfsleven wil het UIThuis laten zien wat Oss in huis heeft. Er komt ruimte voor lezingen, voorstellingen, workshops en studie. Voor het ontwikkelen en delen van je talenten. Een plek waar je anderen ontmoet, verrast wordt en nieuwe inzichten krijgt. Waar iedereen welkom is en elke Ossenaar zich thuis voelt. Het UIThuis is van alle Ossenaren. De toekomstige gebruikers van het UIThuis laten in dit filmpje zien dat ze aan de slag willen op het Wal Kwartier.

 

Op de hoogte blijven?

Als u zich abonneert op de nieuwsbrief, dan krijgt u automatisch een mail zodra er nieuws is. Voor vragen neem contact op met de projectleider P. Kuypers via telefoonnummer 14 0412. 

Ja, ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief