Parkeren

Parkeertarieven in het centrum
In het centrum van Oss zijn twee verschillende tarieven voor betaald parkeren. Op alle grote en kleine parkeerterreinen in het centrum geldt een tarief van € 1,50 per uur en maximaal € 2,50 voor 4 uur. Als u langer dan 4 uur parkeert, dan betaalt u op deze parkeerterreinen maximaal € 4,- per dag.

In het centrum geldt voor het parkeren op de vakken langs de weg een ander tarief. Dit is € 0,75 voor het 1e half uur, elk volgend uur wat daarna komt € 2,50. Deze vakken zijn vooral bedoeld voor kort parkeren.

Parkeerterrein Raadhuishof
Op het parkeerterrein Raadhuishof (achter het gemeentehuis en Lievekamp) kunt u een half uur gratis parkeren. Dit mag één keer per auto per dag. U toetst uw kenteken in en zodra u moet betalen hoeft u alleen op de groene knop te drukken. Wilt u langer dan 30 minuten parkeren? Dan betaalt u het gewone uurtarief. U krijgt dan niet het eerste half uur gratis. Het parkeertarief is € 1,50 per uur, met een maximum van € 2,50 voor 4 uur. Als u langer dan 4 uur parkeert betaalt u maximaal € 4,- voor de hele dag.

Parkeertarief buiten het centrum
In de wijken rondom het centrum betaalt u € 1,50 per uur. Een dagkaart kopen kan hier niet.

Parkeren op kenteken
U moet bij alle parkeerautomaten uw kenteken invoeren. U krijgt geen kaartje meer. Onze handhavers kunnen via uw kenteken zien of u heeft betaald. Meer informatie vindt u op www.oss.nl/kentekenparkeren

Parkeergarage Bergoss, Oostwal-Oost en Jurgensplein
In de parkeergarages Bergoss, Oostwal-Oost en op het parkeerterrein Jurgensplein kunt u achteraf betalen. U betaalt dan nooit te veel of te weinig. Het tarief is € 1,50 per uur. Ook hier betaalt u maximaal € 2,50 voor 4 uur. Een dagkaart (24 uur) kost hier € 4,-.

Wanneer moet u betalen?

  • maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur moet u betalen. Tussen 18.00 en 09.00 uur hoeft u niet te betalen.

  • donderdag van 09.00 tot 21.00 uur moet u betalen. Dit is de vaste koopavond.

  • zondag en wettelijke feestdagen zijn gratis, behalve in de parkeergarage Bergoss en Oostwal-Oost.

Een overzicht van de officiële feestdagen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Storing Parkeerautomaat?
Als de parkeerautomaat een storing heeft of buiten dienst is zijn er 2 mogelijkheden:

  1. u maakt gebruik van belparkeren

  2. u betaalt bij een andere parkeerautomaat

Gratis parkeren vlak bij het centrum
Op loopafstand van het centrum ligt het parkeerterrein Raadhuishof. Dit parkeerterrein ligt achter het gemeentehuis en theater de Lievekamp. Op donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag kunt u op dit parkeerterrein gratis parkeren.

Gratis parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart
Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u in Oss gratis parkeren. In het centrum zijn verschillende gehandicaptenparkeerplaatsen. Hier mag u met een blauwe schijf niet langer dan 2 uur parkeren. Als de gehandicaptenparkeerplaatsen vol zijn, dan mag u ook op de andere parkeerplaatsen staan. Het gratis parkeren geldt niet in de parkeergarages Bergoss en Oostwal-Oost of op het parkeerterrein Jurgensplein.

Hoe kunt u betalen? 

  • bij alle parkeerautomaten kunt u met muntgeld betalen. De parkeerautomaten accepteren alle munten van € 0,10 en hoger.

  • bij alle parkeerautomaten kunt u ook met de pinpas betalen. Het betalen met de pinpas gaat contactloos of via Dip&Go. Dit is pinnen zonder pincode. Vraag bij uw bank of uw pinpas hiervoor geschikt is.

  • bij de parkeergarages Bergoss, Oostwal-Oost en parkeerterrein Jurgensplein kunt u met muntgeld, papiergeld en de pinpas betalen. U kunt hier ook contactloos betalen.

  • met belparkeren.

Wat is belparkeren?
U kunt het parkeergeld ook via uw mobiele telefoon betalen. Dit heet belparkeren. U betaalt uitsluitend voor de tijd die u geparkeerd heeft en u loopt geen risico dat u een parkeerbon krijgt. Met het belparkeren betaalt u achteraf pas uw parkeergeld. U meldt zich aan op het moment dat u de auto parkeert en u meldt zich af weer af zodra u vertrekt. Dit kan door een sms te versturen of via een app. U betaalt per minuut. De handhavers kunnen via uw kenteken zien of u aangemeld bent.

Wilt u belparkeren? Dan moet u aangesloten zijn bij een bedrijf dat het belparkeren in Oss aanbiedt. In Oss kunt u gebruik maken van alle bedrijven die belparkeren aanbieden.

Op de websites van deze bedrijven kunt u meer informatie en kunt de voorwaarden vinden. Lees de voorwaarden van de providers goed door.

Belparkeren in de parkeergarages

In de parkeergarages Bergoss en Oostwal-Oost en op het parkeerterrein Jurgensplein kunt u ook met belparkeren betalen. Dit kan alleen met Parkmobile en Stadsparkeren. U moet bij uw provider wel aangeven dat u belparkeren in garages wilt gebruiken. Voor de parkeergarages heeft u een token nodig om buiten de openingstijden het hek open te maken. Meer informatie hierover vindt u op de website van Parkmobile of Stadsparkeren.

Bij de ingangen van de parkeergarages en het Jurgensplein staan kentekencamera's. Zodra u voor de slagboom staat wordt u aangemeld bij uw belparkeren. Als u weer wegrijdt, wordt u weer afgemeld. U hoeft dus niet meer langs de kassa.