Visitekaartje

Osje’s Winterhuis

28 december 2017 t/m 6 januari 2018

Wil je meedoen aan activiteiten en/of workshops? Klik dan op de afbeelding van Osje!

In de kerstvakantie van donderdag 28 tot en met zondag 31 december en van woensdag 3 januari tot en met zaterdag 6 januari logeert Osje in het centrum van Oss. Aan de Wal 20,  tegenover de ingang van Winterland. Daar is een speciaal huis ingericht waar de het stiertje zich helemaal thuis voelt. In het huis is een echt bos geplaatst door de medewerkers van Landschapsbeheer Oss. Er is een uitgebreid programma samengesteld voor basisschool kinderen.

Indoor-bos

Bij het betreden van het bos krijgen bezoekers een hesje en een knijper. Ze kunnen daarmee het zwerfvuil dat in het bos terecht is gekomen opruimen. Want Osje houdt niet van rommel in het bos. De Pipofilm, opgenomen op Herperduin, zal dagelijks te zien zijn.  Het bos zit vol vogels, kun je ze allemaal vinden?

Activiteiten

In Osje’s Winterhuis is een activiteitenruimte. Daar worden workshops gehouden en er zijn regelmatig acts. Is er ineens een ‘Rommelmannetje’ die steeds overal rommel maakt in de stad. Met aanwijzingen gaan de kinderen de boosdoener zoeken. De sneeuwkoningin komt een bezoek brengen, ook gaan we Osje voorlezen, maken poppetjes van vogelvoer, organiseren een Nieuwjaarsbingo en samen brengen we Osje naar bed. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd en aanmelden is vereist.

Openingstijden

Osje’s Winterhuis is geopend van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 december van 11.00 uur – 16.00 uur. Koopzondag 31 december van 12.00 uur – 16.00 uur en van woensdag 3 januari tot en met zaterdag 6 januari van 11.00 uur – 16.00 uur.

Samenwerking

Vanaf vrijdag 8 december is Osje’s Winterhuis speciaal geopend voor alle basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 die op uitnodiging Winterland bezoeken. De leerlingen zullen voor het schaatsen in Osje’s Winterhuis zwerfafval zoeken in het bos. Daarna zullen ze een filmpje bekijken over zwerfafval. Hiermee wil gemeente Oss aandacht vragen voor het nieuwe zwerfafval educatieproject MikMak.

Agenda

1 januari - 31 december
Alle volgende (centrum) evenementen Oss 2018!
22 september
MEN-ALIEN
29 september - 30 september
Fashion Weekend
29 september
Victorian Rebelians
30 september
Her & Der
30 september
Open zondag september 2018
2 oktober
Proeverijen op Osse markt
Complete agenda

 

/panden